Лобистите постигнаха своето, така  президентът Румен Радев коментира последните решения

...
Лобистите постигнаха своето, така  президентът Румен Радев коментира последните решения
Коментари Харесай

Румен Радев: Лобистите постигнаха своето

Лобистите реализираха своето, по този начин  президентът Румен Радев разяснява последните решения на комисията " Грипен ". 
След съвещанието на комисията тази седмица беше оповестено, че " критерият скица за заплащане " не е бил утвърден от Народното събрание, като част от Инвестиционния план. Въпреки това, португалската оферта за втора употреба изтребители беше декласирана точно по този критерии. Затова един от разновидностите е краткотрайната комисия да предложи военното министерство да изиска нови предложения за изтребители. 
Върховният главнокомандващ Румен Радев казаСпоред мен състезанието към този момент се връща в изходна точка и това заплашва дефинитивно да приземим 100 годишната си аваиация. Задраскан беше трудът на военните специалисти, упованията на военните летци и инженери за навременно решение на този доста значим проблем, само че както споделих, това беше  целта и на тази комисия да бъде употребена като арбитражен съд за политически цели.

Радев уточни, че лобистите могат да бъдат познати по метода на деяние. И напомни, че процедурата по закупуването е в ход. Но поради последното развиване, периодите не са ясни. Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш метод и мотиви да протакаш.

Президентът не даде безапелационен отговор дали ще подпише декрет за назначението на определения от Висш съдебен съвет за ръководител на Върховния административен съд Георги Чолаков  
Най-логично е новият ръководител на Върховен административен съд да се избира от новият състав на Висш съдебен съвет. Старият състав на Висш съдебен съвет към този момент излъчи своят претендент, в случай че му дадем късмет да бъде доказан и от новият състав на Висш съдебен съвет, то неговият престиж ще бъде още по огромен.

Консенсусът по тематиката за упования Антикорупционен закон би трябвало да бъде реализиран поради упованията на българския народ. Това сподели президентът Румен Радев за продължаващите диспути кой да назначава началника на бъдещия антикорупционен орган. Радев и Българска социалистическа партия упорстват президентът да назначава ръководителя на органа. ГЕРБ упорстват това да е Народното събрание. Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията на най-високите етажи на властта. За мен това значи, когато имаме сигнал  за корупция, когато имаме крупна социална поръчка, там към този момент да имаме орган, който интензивно да събира информацията, да изследва нещата, да прави разбор за самата фаза на публичната поръчка като нейна подготовка, като нейна реализация и като оформяне на критерии,  като сключване на контракти, при придобиване на задоволително информация и доказателства, следствие, обвиняване, ефикасна присъда.

Президентът Румен Радев поддържа акцията на БТВ " Да почистим България дружно ". Той и чиновници на администрацията почистиха сектор от Борисовата градина. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР